Kategorije proizvoda

Tekući dodatk za smanjenje toplinskog stresa. Sadrži kombinaciju minerala tragovina i vitamina C za sustavnu, kratkoročnu dopunu hranidbe kroz vodu za piće. Lovit Cool Liquid osigurava esencijalne elektrolite i posebno je namijenjen za upravljanje situacijama toplinskog stresa kod visoko proizvodnih jata peradi. 

Lovit Cool 5 litara

Dostupno odmah

Dodataka po litri:

Vitamin C 33, 350 mg
Mangan 5,770 mg 
Zink 4,800 mg
Kalij 49,000 mg
Natrij 23,000 mg
Klorid 75, 000 mg
Magnezij 2,000 mg 
Preporučena doza:

1-2 litre na 1.000 litara vode za piće tijekom perioda toplinskog stresa, početi s primjenom 1 dan prije očekivanog početka toplinskog i nastaviti tijekom 2 - 5 dana. 

Preporučeni način upotrebe:

Dobro potresite prije upotrebe, nemojte koristiti u čistom obliku.

Skladištenje:

Čuvati čvrsto zatvoreno i zaštićeno od izravnog sunčevog svjetla na hladnom (maks. 25 oC) i suhom mjestu

Rok trajanja:

12 mjeseci ako se skladišti u propisanim uvjetima u originalnom pakiranju

Pakiranja:

Kanister 5 litara, u kutiji 4 x 5 litara

Toplinski stres i perad 

Toplinski stres jedan je od najvažnijih okolišnih stresora i velik izazov za proizvođače peradi širom svijeta. Njegovi negativni utjecaji na organizam pilića i kokoši, poput pada kvalitete ljuske jajeta ili smanjen unos hrane, mogu znatno smanjiti proizvodnost, a i time profit. 

Tijekom ljetnih mjeseci  perad se manje kreće i jede, a više vremena provodi odmarajući, pijući vodu i dahćući. Smanjuje se razina CO2 i pH krvi u organizma što negativno utječe na kvalitetu ljuske jajeta. Istraživanja su također pokazala kako brojleri uslijed toplinskog stresa unose čak za četvrt manje hrane, a prosječna težina pada za 33 %. Osim manje težine, mesu brojlera također pada kvaliteta mesa s manjim udjelom proteina i većim udjelom masti. Drugim riječima, ako se pravilno ne nosimo s toplinskim stresom kvaliteta proizvoda će biti manja ,a s njime i cijena. Osim pada kvalitete jaja i mesa, perad uslijed toplinskog stresa je manje otporna na bolesti. Imunoliški odgovor slabi a mortalitet se povećava. 

Zašto koristimo Vitamin C u borbi protiv toplinskog stresa ?

Vitamin C jedno je od glavnih "oružja" u borbi protiv toplinskog stresa.  Kada temperature prelaze 23 C stupnja potrebno je dodati vitamin C kroz hranu ili još bolje vodu za piće. Vitamin C vraća normalnu razinu kiselosti organizma te povećava resorpciju kalcija čime se vraća kvaliteta ljuski jajeta. Također, povećava konzumaciju hrane, snizuje kortikosteroide te povećava pohranu energije za razdoblje kada je primanje smanjeno.  Samo 20 mg na dan po piliću smanjuje smrtnost za 8 % i povećava konzumaciju hrane za čak 11 %. 

 

 

 

BIO PHARM VET Digital © 2020

Izrada web stranica Virtus Dizajn - izrada web stranica