Kategorije proizvoda

Snažano i učinkovito sredstvo za čišćenje i dezinfekciju sustava za napajanje i staklenika. Uklanja organska onečišćenja (biofilm) i naslage mangana. Prikladan za korištenje u svim uvjetima uzgoja životinja, u punom ili praznom objektu. Siguran za ljude, životinje i opremu. Prikladan za sve vrste sustava za napajanje.

IntracarePregledajte sve proizvode dobavljača

0203010Intra Hydrocare 5 lit.

Dostupno odmah

0203001Intra Hydrocare 10 lit.

Dostupno odmah

0203021Intra Hydrocare 20 lit.

Dostupno odmah

Za narudžbu većih količina ili daljnju prodaju proizvoda zatražite povlaštenu cijenu kroz naš obrazac za kontakt ili upitom na e-mail adresu info@bio-pharm-vet.hr
 

Prevencija kroz redovno čišćenje sustava za napajanje

U svakodnevnom životu često previđamo činjenicu da je voda jedna od primarnih i životno važnih potreba ljudi i životinja. Stoga je prilikom svih vrsta uzgoja izrazito važno uzeti u obzir sve čimbenike koji mogu narušiti kvalitetu vode za piće i unaprijed ih otkloniti. Redovito čišćenje sustava sprječava onečišćenje i kontaminaciju sustava za napajanje te elimira mogućnost neželjnog povećanja troškova proizvodnje. 

Intra Hydrocare čisti cijeli sustav za napajanje (vodospremnik, cijevi, pojilice svih oblika) na biološki prihvatljiv način za vrijeme proizvodnje i nakon završetka proizvodnog ciklusa.

Čišćenje u praznim objektima

Osnovno čišćenje cijelog sustava za napajanje treba provesti kad je objekt prazan. U tu svrhu preporučuje se korištenje 1-3%-tne otopine Intra Hydrocare-a (1% = 1 litra Intra Hydrocare-a na 100 litara vode). Snažna reakcija prilikom korištenja proizvoda Intra Hydrocare-a uzrokuje pjenušanje koje dodatno mehanički čisti sustav i uklanja utrošak vremena za mehaničko čišćenje sustava.

Potrebno je osigurati odgovarajuće provjetravanje. Nakon što su cijevi potpuno napunjene, može se izvršiti punjenje nipli i čašica. Otopina ne mora cirkulirati sustavom, već je potrebno sustav ostaviti napunjen najmanje 10 sati, a nakon toga ga treba isprati čistom vodom. 

Čišćenje sustava koji su u uporabi

Sustave za napajanje moguće je čistiti i kad su u uporabi. U tom slučaju postupak čišćenja započinje koncentracijom od 0.005% (= 50 ml Intra Hydrocare-a na 1000 litara vode). Nakon toga doza se povećava za 50 ml svaki drugi dan, sve do dostizanja maksimalne doze od 0.025% (= 250 ml Hydrocare-a na 1000 litara vode). Ovisno o obimu i vrsti onečišćenja ovakav postupak čišćenja može potrajati desetak dana.

Preventivno tretiranje

Primjena lijekova i dodataka hrani kroz vodu za piće u praksi često izaziva taloženje u sustavima za napajanje. Stvaranje naslaga sprječavamo preventivnim korištenjem Intra Hydrocare-a i jednodnevnim dodavanjem 50 – 100 ml Intra Hydrocare-a na 1000 litara vode za piće neposredno nakon korištenja aditiva.

Upotreba Intra Hydrocare za dezinfekciju staklenika i plastenika

Intra Hydrocare se koristi i kao učinkovito sredstvo za dezinfekciju staklenika. U pokusima provedenim u staklenicima nizozemske tvrtke Solyco (površina 59.000 m2, uzgoj rajčice) i tvrtke Dalipa (površina 55.000 m2, uzgoj paprike) pokazao se kao neizostavan dio dobre prakse u održavanju higijene staklenika. Detaljni podaci provedenih pokusa dostupni na upit.

Pakiranje

Intra Hydrocare isporučuje se u pakiranjima od:

• Boca 1 litra
• Kanister: 5 litara
• Kanister: 10 litara
• Kanister: 20 litara

*Intra Hydrocare potpuno udovoljava zahtjevima CTGB. 

BIO PHARM VET Digital © 2020

Izrada web stranica Virtus Dizajn - izrada web stranica